Op werkdagen voor 23:00 besteld, morgen in huis Gratis verzending vanaf €20

Vertrouwen in organisaties

Samenwerken is de basis

Vertrouwen binnen organisaties is de sleutel tot succes, groei en innovatie. Met deze themapagina duiken we dieper in dit concept, geleid door inzichten uit recente managementboeken van Boom uitgevers.

Themapagina
Samengesteld door Managementboek ism Boom Uitgevers
Marek Studzinski (via Unsplash)

Het opbouwen van vertrouwen vraagt om meer dan alleen goede intenties; het vereist concrete acties, open communicatie en een cultuur waarin iedereen zich gewaardeerd voelt. Het belang van vertrouwen kan niet worden onderschat. Het bevordert niet alleen de samenwerking en betrokkenheid van medewerkers, maar versterkt ook de relaties met klanten en partners.

In de podcast met Anke Siegers wordt de kracht van inclusieve besluitvorming benadrukt, een methode waarbij alle betrokken partijen een stem hebben. Dit niet alleen om draagvlak te creëren, maar ook om de kwaliteit van beslissingen te verhogen. Cor Hospes gaat in op het belang van empathie en zorg in de bedrijfscultuur, en hoe dit bijdraagt aan een sterker vertrouwen en betere prestaties. Jan van der Spoel reflecteert op de noodzaak van een menselijkere benadering in zakelijke relaties, waarbij respect en vertrouwen centraal staan.

Of het nu gaat om het betrekken van medewerkers bij belangrijke beslissingen, het creëren van een inclusieve cultuur, of het aangaan van de huidige maatschappelijke uitdagingen, deze pagina dient als een startpunt voor leiders en managers die streven naar een meer vertrouwen in de organisatie. Want meer vertrouwen verhoogt de kans op succes. 

In teams kunnen we verbeteren

Interview
Algemeen management
14 februari 2024
Ronald Buitenhuis
4-6 minuten leestijd
Grensoverschrijdend gedrag, sjoemelsoftware, wantrouwen tussen formerende politieke partijen, de dubbele moraal bij Shell…. ‘Gebrek aan vertrouwen is als een motor zonder olie. Het zal nooit werken.’ In ‘360 graden vertrouwen’ ontrafelt Jan van der Spoel het fenomeen vertrouwen. ‘We hebben het altijd over KPI’s, doelen… Maar zelden over relaties. En juist vertrouwen draait om relaties.’ 
Interview
Leiderschap
5 februari 2024
Jeroen Ansink
5-6 minuten leestijd
Mensen zijn niet alleen bezig met hun eigenbelang, ze willen ook op een prettige manier samenwerken, zegt bedrijfscoach Jenny Blaauwbroek. In ‘Teamkracht met ProSocial’ beschrijft ze met Matthijs Steeneveld hoe groepen effectief kunnen functioneren zonder leider die de maat aangeeft. ‘Vraag jezelf altijd af: waarom zijn we hier?’
interview
Algemeen management
27 november 2023
Hans van der Klis
7-10 minuten leestijd
Schoolleider Eric van ’t Zelfde, bekend van het boek ‘Superschool’en het tv-programma ‘Dream School’, heeft speciaal voor managers zijn filosofie over teams beschreven in een nieuw boek: ‘Code Rood’. ‘Op het Drachtster Lyceum zag ik mijn boek zich in real-time voor mijn ogen afspelen.’

Liefde, warmte en een echt verhaal

podcast
Algemeen management
8 februari 2024
Karin de Zwaan
1-2 minuten leestijd
'Van gedoe naar gedragen' is het tweede boek van organisatiepsycholoog en groepsconflictbemiddelaar Anke Siegers. Zij ontwikkelde De Nieuwe Route, een andere vorm van democratische besluitvorming. Dat klinkt zwaar, maar is juist heel menselijk. In besluitvorming volgens dit proces worden álle mensen betrokken die wakker liggen van de kwestie. 
Interview
Organisatiekunde
21 februari 2024
Bas Hakker
5-8 minuten leestijd
Stephan Ummelen schreef ‘Betekenis & bullshit - Zingeving en marketing in de betekeniseconomie’. Een boek over de nadruk die bedrijven de laatste jaren leggen op zaken als duurzaamheid. Maar hoe oprecht zijn die waarden of purpose eigenlijk? Gaat het uiteindelijk alleen maar om geld?
interview
interview
13 maart 2023
Paul Groothengel
7-9 minuten leestijd
Organisaties moeten in dialoog met al hun stakeholders. En in overleg met hen duurzame doelen bepalen. Reputatiestrateeg Frank Peters noemt dat stakeholderengagement. Hij beschrijft in ‘Van winst naar waarde’ waarom bedrijven dit snel moeten oppakken en hoe ze dat het beste kunnen doen. 
preview
preview
2 februari 2024
Cor Hospes
3-4 minuten leestijd
Bij liefde denken leidinggevenden niet meteen aan hun business. Maar liefde is voor elk bedrijf urgenter dan ooit, bewijs ik in mijn nieuwe boek ‘Hart voor Zaken’. Daarvoor hoef je alleen maar naar de arbeidsmarkt te kijken.
preview
preview
11 maart 2024
Tom Compaijen
5-7 minuten leestijd
Een crisis is een gebeurtenis die lange termijn impact heeft op jouw organisatie. Als je crisiscommunicatie niet op orde is, verliezen klanten, medewerkers of zelfs de hele samenleving het vertrouwen. Crisiscommunicatie-expert Tom Compaijen heeft 15 jaar ervaring met crisis en media en was actief in vele crisisteams. In ‘Klaar voor elke crisis’ deelt hij zijn kennis in zeven principes. Een preview.

Meer boeken rondom vertrouwen in organisaties

1
Astrid Vermeer

Vormen van zelfsturing

In de praktijk blijken niet alle organisaties geschikt om te worden ingericht met volledig zelfsturende teams.
€ 33,95
2
Karin Bosman

Stop het zwijgen

'Stop het zwijgen' schetst een praktische marsroute om een sociaal veilige werkomgeving te creëren. Het laat zien hoe je daadkrachtig omgaat met situaties waarin het toch misgaat.
€ 24,95
3
Caroline Koetsenruijter

Giftig gedoe op de werkplek

'Giftig gedoe op de werkplek' is een must-read voor iedereen die aan de sociale en psychologische veiligheid binnen teams en organisaties wil werken.
€ 26,95
4
Gytha Heins

Aanspreken? Gewoon doen!

In dit boek vind je direct toepasbare oplossingen voor leiders van organisaties, voor aansprekers en voor aangesprokenen.
€ 26,50
5
Frank Deuring

SuperFalen

Een organisatie die radicaal open is over fouten, hoe mooi zou dat zijn? Daar word je niet afgerekend op fouten. Sterker nog: je lef wordt juist gewaardeerd.
€ 23,95
6
Saskia Tjepkema

Waarderend veranderen

Dit praktijkgerichte boek bevat zowel theoretische achtergronden van Appreciative Inquiry als inspirerende praktische handreikingen en actuele voorbeelden uit de praktijk.
€ 32,50
7
Hans van Dijk

Destructieve dynamieken

Dit boek leert je om destructieve dynamieken in organisaties snel te herkennen en doelgericht aan te pakken.
€ 31,50
8
Wouter Hart

Anders Vasthouden

Werken vanuit de bedoeling is in de praktijk nog niet zo gemakkelijk. Na zijn bestseller Verdraaide organisaties zet Wouter Hart in Anders Vasthouden de volgende stap.
€ 34,50
9
Hans van der Loo

Psychologische veiligheid

Psychologische veiligheid geeft medewerkers het gevoel erbij te horen, moedigt ze aan hun mening te uiten, gemaakte fouten openlijk te bespreken en veelbelovende ideeën aan te dragen.
€ 25,95
10
Arend Ardon

Wat speelt hier?

Een toegankelijke kennismaking met het systemische gedachtegoed voor leiders die steeds weer op weerstand stuiten en grip willen krijgen op die ongrijpbare onderstroom.
€ 26,50
11
Rianca Evers-den Ouden

Samensturing

Samensturing is een authentiek en toegankelijk boek dat handreikingen biedt aan leiders, veranderdeskundigen en iedereen die oprecht wil samenwerken vanuit een collectief doel.
€ 34,50

Populaire producten

    Personen

      Trefwoorden