OnlineMagazine

Platform voor business professionals

Zoek in het Online Magazine

Gevonden artikelen

    Filteren 1

    Filter de resultaten

    Actieve filters 1

    Preview

    Rubriek

    Toon meer

    Online Magazine

    Auteur

    Toon meer
    Toon resultaten

    Previews

    Previews van Managementboek: auteurs van businessboeken vertellen zelf kort waar hun boek over gaat, en wat u eraan hebt.
    2.147 resultaten
    preview
    Persoonlijke effectiviteit
    16 april 2024
    3-4 minuten leestijd
    Vastzitten in jezelf en meer willen bereiken op je werk en in je relatie? Bart Verhaagen belooft je een nieuwe methode in handen om alle vormen van beïnvloeden te leren: Het Beïnvloedingskompas. Hij schreef er een boek over met de titel ‘Laat die overtuiging los!’ Een preview.
    preview
    Verandermanagement
    15 april 2024
    Jempi Moens
    2-3 minuten leestijd
    Hoe krijgen we mensen mee in de uitvoering van een geformuleerde visie, ambitie of doelstelling? Het is één van de meest prangende vragen van directies en teamleiders. De rationele, bedrijfskundige modellen van gedragsverandering hebben geleid tot een mechanische aanpak en werkwijze die niet (meer) werkt, die vele mensen ontmoedigt, stress bezorgt of zelfs ziekmakend is.
    preview
    Personeelsmanagement
    12 april 2024
    Sayma Kuipers
    2-4 minuten leestijd
    Heb jij weleens gedacht op je werk: ‘Wat een stelletje kleuters hier zeg’? Dan ben je niet de enige. In organisaties noemen mensen elkaar graag kleuters. Ik ontdekte dit al in mijn bijbaan tijdens mijn studie. Ook ik heb het weleens gedacht en gezegd over een ander. Na het lezen van mijn boek ga je hier met heel een andere bril naar kijken.
    preview
    Economie
    11 april 2024
    Hans Diels
    3-4 minuten leestijd
    In ‘Markt onder vuur’ legt Hans Diels uit hoe geopolitiek en economie verstrengeld raken, wat dat betekent voor landen en bedrijven en hoe ze hiermee kunnen omgaan. Voor dit blog zet hij de ontwikkeling kort uiteen, en legt hij uit waarom het ook voor kleinere spelers relevant is.
    preview
    Coaching en trainen
    10 april 2024
    René Meijer
    3-4 minuten leestijd
    Een teamdag: ik heb allerlei speelse werkvormen voorbereid. Leuk, want dan gaan de teamleden niet alleen met elkaar praten, maar ook dingen ervaren. Bij de introductie van een werkvorm staat een deelnemer op en zegt: ‘Als we dit gaan doen, dan haak ik helemaal af!’. Hij staat op en verlaat terstond de ruimte, de groep en mijzelf als teamcoach verbijsterd achterlatend.
    preview
    IT-management / ICT
    9 april 2024
    Jackie Janssen
    2-3 minuten leestijd
    Artificiële Intelligentie (AI) domineert talloze discussies binnen de zakelijke en technologische wereld. Maar hoe onderscheidt u echte kansen van louter hypegedreven fantasieën? ‘AI, de Hype Voorbij’ is niet alleen een boek; het is mijn manifest dat pleit voor een pragmatische, resultaatgerichte benadering van AI in de zakelijke omgeving. 
    preview
    IT-management / ICT
    8 april 2024
    Daan van Beek
    5-8 minuten leestijd
    In ‘De intelligente datagedreven organisatie’ geeft Daan van Beek je niet alleen fundamentele maar ook praktische inzichten hoe je toe kan werken naar een intelligente, datagedreven organisatie. Ook de inzet van AI komt aan bod. Van Beek vertelt erover in zijn preview.
    preview
    Communicatie en media
    5 april 2024
    Herman Wegter
    4-6 minuten leestijd
    Storytelling is de sleutel tot succes voor jou als leider, team en organisatie. Met een goed verhaal krijg je de neuzen dezelfde kant op, beweeg je medewerkers en stakeholders richting een nieuwe visie of strategie en creëer je een hechter en succesvoller team. Maar wat is een goed verhaal?
    preview
    Internet en social media
    4 april 2024
    Bob van Duuren
    3-4 minuten leestijd
    Zapier lijkt overzichtelijk, maar is krachtig en complex. In ‘Laat Zapier voor je werken’ leert Bob van Duuren je de ins en outs van deze software, en hoe je webapps – uit een aanbod van circa 7000! – aan elkaar koppelt en met elkaar laat communiceren. Klinkt overweldigend? Van Duuren legt in zijn preview uit waarom dat meevalt, en waarom iedereen tijdrovende zaken zelf kan automatiseren.
    preview
    Communicatie en media
    4 april 2024
    Wouter Colpaert
    3-4 minuten leestijd
    ‘Lang leve de vraag’ van Wouter Colpaert is tegelijk een oproep tot en een praktische handleiding voor een nieuwe (zelf)kritische houding waarin het persoonlijke en het andere niet conflicteren maar optellen. In zijn preview vertelt de auteur waarom dat belangrijk is.
    preview
    Ondernemen
    3 april 2024
    Oscar Bulthuis
    2-3 minuten leestijd
    Oscar Bulthuis schreef ‘Gefeliciteerd met je eigen bedrijf!’ voor iedereen die voor zichzelf gaat starten of dit overweegt. In zijn preview vertelt Bulthuis over starten met ondernemen, volhouden, en over zijn boek.
    preview
    IT-management / ICT
    3 april 2024
    Rob van den Wijngaard
    2-3 minuten leestijd
    In de wereld van vandaag, waar gegevens met ongekende snelheden worden geproduceerd, geloof ik sterk dat veel organisaties op een onbenutte goudmijn zitten. Dit inzicht heeft mij gedreven om mijn boek ‘Data als kompas: Jouw gids naar datagedreven succes en werkgeluk’ te schrijven. 
    preview
    Ondernemen
    29 maart 2024
    Hans van der Loo
    3-4 minuten leestijd
    Waarom een boek over Taylor Swift? Ik zou me er makkelijk af kunnen maken en zeggen dat ik het uit pure fascinatie heb geschreven. Of omdat er (vreemd genoeg) geen gedegen boek over haar bestaat. Maar dat is niet de werkelijke reden.
    preview
    Communicatie en media
    27 maart 2024
    Chris Fenning
    3-4 minuten leestijd
    De eerste minuut is een stap-voor-stap gids voor bondige en heldere communicatie in dagelijkse werkgesprekken. In het boek laat Chris Fenning zien hoe je de eerste minuut goed doorkomt, en waarom dat cruciaal is voor heldere communicatie. Hij vertelt erover in zijn preview.
    preview
    Personeelsmanagement
    26 maart 2024
    Erik Titulaer
    2-3 minuten leestijd
    Stop met die worsteling om passend personeel te vinden. En lees dit boek. Daarmee zal jouw leven als leidinggevende of hr-professional substantieel leuker worden. Dat is de belofte van Erik Titulaer. In deze preview vertelt hij waarom dit boek een eye-opener gaat zijn.
    preview
    Internet en social media
    25 maart 2024
    Oscar Bulthuis
    2-3 minuten leestijd
    ‘Cyberveiligheid in begrijpelijke taal’ is voor iedereen die graag veilig en met veel plezier online wil zijn. Bijna iedereen kent wel iemand die slachtoffer is geworden van phishing, bankfraude of online oplichting. Mensen die niet zijn opgegroeid in het digitale tijdperk lopen hierbij het grootste risico, omdat ze niet precies weten wat ze hiertegen kunnen doen.  
    preview
    Persoonlijke effectiviteit
    22 maart 2024
    Omar El Messaoudi
    2-3 minuten leestijd
    Omar El Messaoudi deed vmbo, en behaalde na een lang traject zijn accountantstitel. Hij speelde zaalvoetbal op eredivisieniveau, en runde verschillende ondernemingen. In ‘De vijf fakkels’ vertelt hij over de lessen die hij leerde. Een preview.
    preview
    Coaching en trainen
    21 maart 2024
    Karsten van Slooten
    3-4 minuten leestijd
    In ‘Dit is coachen’ neemt Karsten van Slooten coaches, leidinggevenden, docenten en studenten mee in het vormen van een solide basis om effectief te coachen. Het boek biedt essentiële achtergronden die onmisbaar zijn voor het uitvoeren van coachende taken in ieders professionele rol.
    preview
    Organisatiekunde
    20 maart 2024
    2-3 minuten leestijd
    In ‘Organisatiekunst’ nodigen Robert de Muralt en Marie-Louise Dechesne je uit anders naar je team, de organisatie en de omgeving te kijken. En niet alleen organisatiekundig te kijken. Ze beloven een vergroot organisatiebewustzijn, verbinding met maatschappelijke relevantie en – zoals het kunst betaamt – een spiegel.
    preview
    Coaching en trainen
    19 maart 2024
    Karin de Galan
    2-3 minuten leestijd
    In Nederland wordt veel getraind. Maar de ene training is de andere niet. In ons boek ‘Evidence Based trainen’ laten we zien dat het veel uitmaakt hoe je traint. Onderbouwd en praktisch: een must have voor trainers, maar ook voor managers en L&D’ers.

    Populaire producten

      Personen

        Trefwoorden