Op werkdagen voor 23:00 besteld, morgen in huis Gratis verzending vanaf €20

Preview

10 Quintessential Questions -  Insight from authentic and passionate leaders

‘10 Quintessential Questions’ is de titel van het nieuwe boek van Suyin Aerts. Uitgangspunt is dat goede vragen stellen van groot belang is voor leiders, interviewers en ondernemers. En leiders, dat zijn meer mensen dan alleen die met die formele rol. Aerts vertelt erover in haar preview.

Suyin Aerts | 21 februari 2024 | 2-3 minuten leestijd

Zolang ik me kan herinneren hou ik van lezen en ik heb er altijd van gedroomd om ooit zelf een boek te schrijven. Na enkele jaren bloggen was dit moment aangekomen. Op 22/02/2022 zag mijn eerste boek het levenslicht: Tijd voor de creatieve generalist.

10 Vragen

In de zomer van 2023 keerde de kriebel om een boek te schrijven terug. De inspiratie voor 10 Quintessential Questions  begon met een gesprek tussen mijzelf en een klein meisje. Dat kleine meisje was ik, mijn innerlijke kind, dat me vragen stelde en me een spiegel voorhield die liet zien wie ik geworden was. Ik ben altijd heel nieuwsgierig geweest en mijn missie is om mensen bewust met zichzelf en anderen te verbinden en dat lukt mij door vragen te stellen, de juiste vragen.

Voor dit boek ging ik met 10 sleutelvragen - Quintessential Questions - naar 21 authentieke en gepassioneerde mensen van over de hele wereld.

Moderator

In mijn rol als moderator ervaar ik regelmatig dat onze achtergrond en onze ervaringen ervoor zorgen dat we iets op een andere manier begrijpen dan de persoon naast ons die in eerste instantie dezelfde vraag hoorde.

Ik heb besloten dit boek in het Engels te schrijven, omdat ik geloof dat over de hele wereld de meeste mensen die toegang hebben tot onderwijs, Engels als hun tweede of derde taal leren. Het is de taal die velen van ons verbindt.

We zijn allemaal leiders, leiders van ons eigen leven en ik geloof dat om een goede leider, interviewer, ondernemer of kortweg een sterk persoon te zijn je de juiste vragen moet leren stellen.

Beslissen

Maar je moet ook weten dat het niet alleen de vraag is die telt, het antwoord zal het volgende deel van je gesprek, de volgende stap voor je bedrijf of je volgende grote levensbeslissing bepalen. Dus wees voorzichtig, als je de verkeerde vraag stelt, kun je het verkeerde pad opgaan en een verkeerde beslissing nemen.

Ik hoop met dit boek dat ik de lezers succes, kwetsbaarheid en passie kan laten verkennen en natuurlijk dat de inzichten van de 21 inspirerende individuen, de lezer zullen helpen de kunst van de juiste vragen de stellen zal laten ontdekken, maar vooral ook de kracht van het luisteren naar antwoorden.

Ik kan je alvast vertellen dat voor mij het pure goud altijd in de antwoorden schuilt, en het enige dat vragen en antwoorden gemeen hebben, is dat ze echt schitteren als ze worden gedeeld met een gemeenschappelijke kwetsbaarheid.

Over Suyin Aerts

Suyin Aerts werkt in de media en combineert dit met het runnen van haar bedrijf X-Treme Creations.

Deel dit artikel

Wat vond u van dit artikel?

0
0

Populaire producten

    Personen

      Trefwoorden