Op werkdagen voor 23:00 besteld, morgen in huis Gratis verzending vanaf €20

Preview

Tijd voor de creatieve generalist! - Ontdek de ondernemende duizendpoot in jezelf

In ‘Tijd voor de creatieve generalist’ , wil ik een pleidooi houden voor rebels ondernemerschap. Doorheen het non-fictie boek verweef ik een verhaal van twee fictieve personages. Sophie & Adil zijn een combinatie van een aantal creatieve generalisten uit mijn omgeving, al zal de lezer die me kent wellicht ook heel veel van mezelf herkennen.

Suyin Aerts | 5 mei 2022 | 2-3 minuten leestijd

Op een positieve, maar kritische toon, gekend van mijn blogs ‘My Friday Thoughts’ wil ik verschillende mensen inspireren met dit boek.

-Leidinggevenden die meer inzicht willen krijgen in de drijfveren van de creatieve generalisten en die manieren willen vinden om deze mensen het best tot hun recht te laten komen binnen hun organisaties en teams.

- Ondernemers en zelfstandigen die of zichzelf herkennen in dit profiel of de op zoek zijn naar creatieve generalisten om de noodzakelijke bruggen te bouwen tussen specialisten in de onderneming.

- Maar ook spreekt ze de vele (jonge) mensen aan, die rusteloos zijn op vlak van hun carrière, die vastzitten in een bepaald denkpatroon of die nog niet durven springen …

Ondernemer

Zelf ben ik ondernemer en run al 15 jaar het bedrijf X-Treme Creations met mijn levenspartner Dan Vandevoorde. Deze rol combineer ik met een job in de media. Dit leverde me in 2019 de Wintrade Award for Women in The Media op in London.

Mensen zullen me wellicht kennen van televisie, waar ik ooit begon als actrice (Kim Vissers in Vennebos-VT4 ) en op dit moment werk ik als presentatrice en journaliste. Daarnaast heb ik het plezier een veelgevraagd interviewer en moderator te zijn op tal van Business Events in binnen en buitenland.

In 1995 won ik de persprijs bij de verkiezing van Miss België, op dat moment was ik nog professioneel ballerina, later won ik de prijs voor Vrouwen in Marketing en Communicatie in Nederland (2012), wat toch wel bijzonder was als Belgische en in 2016 werd ik door ondernemersorganisatie Voka uitgeroepen als netwerker van het jaar in België.

Stijl

Mijn typische managementstijl staat voor intrapreneurship binnen onze teams. Ik vindhet heerlijk om anderen te helpen hun eigen talenten te ontplooien, zowel persoonlijk als professioneel. Ik ben ervan overtuigd dat netwerken deel uitmaakt van het ondernemerschapsspel.

Ik geloof in de combinatie van digitale en menselijke krachten en beëindigde dan ook in 2020 de opleiding Take The Lead, Digital Disruption aan de Vlerick Business School.

Ik wil jonge en minder jonge mensen met dit boek een hart onder de riem steken dat het ok is als men je niet in 1 hokje kan steken. Onderneem en durf te springen en laat niemand je vleugels knippen.

Ben je zelf geen generalist dan zal dit boek je inzicht geven in het denken en voelen van dit soort mensen. Be bold, stay a rebel.

Over Suyin Aerts

Suyin Aerts werkt in de media en combineert dit met het runnen van haar bedrijf X-Treme Creations.

Over Murielle Marie Ungricht
Murielle Marie Ungricht is gerectificeerd Carrière & Business Coach en helpt creatieve generalisten en ondernemers om los te komen van wat hen tegenhoudt te groeien of door te breken.

Deel dit artikel

Wat vond u van dit artikel?

0
0

Boek bij dit artikel

Populaire producten

    Personen

      Trefwoorden