Op werkdagen voor 23:00 besteld, morgen in huis Gratis verzending vanaf €20

Tien boeken waar elke ondernemer iets aan heeft

Als veellezer heb ik mijn inmiddels bijna 20-jarige ondernemersleven heel wat managementboeken verslonden. En daar zitten een aantal pareltjes tussen die ik met regelmaat tip aan andere ondernemers. Gewoon, omdat de inhoud reuze-interessant is en je er echt iets aan hebt. Een top 10 die het lezen zeer waard is.

Daniëlle de Jonge – spreker, trainer en bestsellerauteur. Helpt bedrijven om zakelijk onweerstaanbaar aantrekkelijk te zijn.

Daniëlle de Jonge | 30 mei 2022

Als ondernemer heb je met nogal wat thema's te maken waarin je wilt uitblinken. Of waarin toch in ieder geval je zaken op orde wilt hebben. Toffe klanten vinden én behouden bijvoorbeeld. Impact maken, zodat mensen graag zaken met je doen. Zelfkennis, want het is wel handig om te weten hoe jij floreert. Timemanagement, altijd fijn om niet door anderen geleefd te worden. En zo zijn er nog wel meer te bedenken. Over al die belangrijke onderwerpen zijn tal van boeken verschenen, en dat blijft maar doorgaan want ook de tijden veranderen. Mijn favorieten heb ik op een rij gezet - in alfabetische volgorde. Omdat ze mij hebben geholpen, omdat ze geweldig leuk zijn om te lezen en / of omdat ik je van harte gun dat jij er tips uithaalt om jouw bedrijf verder te laten groeien en bloeien.

Jos Burgers

Geef nooit korting!

Korting geven is altijd een slecht idee. En voor tal van ondernemers soms toch heel verleidelijk om te doen, want tja....je wil dat de klant 'ja' zegt tegen jou en niet tegen een ander bedrijf. In sommige branches is de prijsdruk ook nog eens sterk aanwezig. Wat te doen, als de kortingsvraag je gesteld wordt? Daarover geeft mijn klantgerichtheidsvakgenoot Jos Burgers 31 handige tips. Op zijn kenmerkende humoristische wijze geschreven, wat het extra leuk maakt om dit boek te lezen. Maar vooral dus om te voorkomen dat je zomaar geld cadeau doet. Waardevol zakendoen!

Adam Grant

Geven en nemen

Ben je een nemer, een uitruiler of een gever? Daarin schuilt namelijk een belangrijk deel van het geheim over succesvol zakendoen. Hoogleraar Adam Grant neemt je aan de hand van wetenschappelijke onderzoeken en pakkende voorbeelden mee in de wijze waarop jij van meerwaarde kunt zijn voor anderen. Binnen en buiten je bedrijf. Tipje van de sluier: de gevers lopen met de winst weg. De vraag is wel: wat voor soort gever wil je zijn, zodat het voor iedereen succesvol is?

David Allen

Getting Things Done (Nederlandstalig)

Met stip het allerbeste boek over timemanagement dat ik heb gelezen en dat mij veel vrijheid heeft gebracht. Ik durf met recht te stellen dat dit boek er voor heeft gezorgd dat ik mijn werkdagen zo weet in te richten dat ik én veel werk kan verzetten én genoeg tijd over heb voor wandelingen, niet-zakelijke lunches en ander fijns. Niet dat ik de hele 'Getting Things Done'-methode heb geïmplementeerd. Ik ben meer het type dat de voor mij beste tips er uitpikt (ik gok in dit geval zo'n 80% van het boek) en aan te vullen met nieuwe inzichten. Wedden dat jij er ook meer werkrust door krijgt?

Robert Cialdini

Invloed

'Zijn er nog ondernemers die dit boek niet gelezen hebben?', vraag ik me af terwijl ik het op dit boekenlijstje zet. Vermoedelijk wel en als jij dat bent: bestel en lees! Echt, het is een van de beste managementboeken ooit geschreven. Zes geheimen van overtuigen in de vorm van psychologische beïnvloedingstechnieken waar je ontzettend veel mee bereikt. Zonder dat je anderen manipuleert, dat mag duidelijk zijn. Alles onderbouwd met veel wetenschappelijk bewijs en aansprekende voorbeelden. Het maakt zakendoen zo veel leuker en makkelijker als je 'invloed' onder de knie hebt.

Pacelle van Goethem

IJs verkopen aan eskimo's

Nog zo'n boek over overtuigingskracht. Raak van kaft tot kaft, want je leert aan de hand van een model hoe het zit met jouw persoonlijke manier van doen op dat vlak. En waarom dat succesvol is of waar je het een en ander kunt aanscherpen. De pscyhologie van het overtuigen komt ook in dit boek aan bod. Niet voor niks, want daar valt of staat jouw onweerstaanbare overtuiging mee. Pacelle van Goethem heeft uitgebreid onderzoek gedaan om haar inzichten weer te geven en door de sterke voorbeelden ga je zien hoe ook jij 'ijs kunt verkopen aan Eskimo's'.

Steven Van Belleghem

The offer you can’t refuse

Is het tijd om jouw bedrijf klaar te stomen voor een glanzende toekomst? Dan wil je dit boek lezen. Van de verschillende goede boeken die Steven van Belleghem heeft geschreven is dit toch wel degene die ik extra hoog waardeer. Het is een heerlijke rollercoaster van goed onderbouwde inzichten, achtergronden en tips over customer service. Klanten willen tegenwoordig immers veel meer dan alleen die uitstekende service en dat legt dit boek bloot. Je ontdekt de vier strategieën die 'het aanbod dat de klant niet kan weigeren' vormgeven. Plus interessante info over technologische ontwikkelingen om rekening mee te houden.

Herman Toch, Ann Maes

The Positive Sum Game

De roep om systeemverandering is er al een tijdje en wordt steeds luider. De manier waarop de economische groei boven alles lijkt gesteld, zorgt bij meer en meer mensen voor vraagtekens. De grote lijn van het boek kende ik al. Ik had de eer dat mijn nieuwste boek ‘Extreem Klantgericht’ net als dit boek was genomineerd voor de PIM Marketing Literatuur Prijs 2019. Nieuwsgierig gemaakt las ik het, mezelf er op betrappend dat ik steeds instemmend zat te knikken. De zeven troeven van de Positive Sum Game helpen je om jouw bedrijf toekomstbestendig te maken.

Remco Claassen

Verbaal Meesterschap

‘Verbaal Meesterschap’ is typisch zo’n boek dat je met stijgend enthousiasme leest en er nog vaak bij pakt voor wat frisse inspiratie. Althans, als het de bedoeling is dat je meer impact wilt maken in vergaderingen, bij allerlei werkbijeenkomsten of als je – net als ik – spreker bent en geregeld op het podium staat. Tien jaar geleden stond ik aan het begin van mijn sprekerscarrière en dit boek heeft daar zonder meer vleugels aan gegeven. Recent verscheen de uitgebreide jubileumeditie die nog meer de moeite waard is dankzij een fijne stortvloed aan praktische tips.

Chris Carey

Wie ben je

Heb je je ooit afgevraagd waarom je met die ene klant of collega kunt lezen en schrijven, terwijl het contact met de andere nogal stroef gaat? Begrijp je waarom je reageert zoals je reageert in verschillende situaties? Weet je wat jouw sterke kanten zijn en hoe je daardoor nog meer kunt floreren? Dit boek geeft je erg goede inzichten aan de hand van de DISC-methode. Je leert over jezelf en anderen en hoe je de onderlinge verhoudingen kunt optimaliseren. En is zelfkennis niet de basis om als ondernemer lekker in je vel en bedrijf te zitten?

Spencer Johnson

Wie heeft mijn kaas gepikt?

Dit blijf ik zo'n tof boekje vinden! Wereldwijd mag het nog steeds op veel populariteit rekenen en dat is logisch. Het is knap en leuk om een verhaal te schrijven dat vele zakelijke ogen opent. In dit geval over hoe je omgaat met verandering. Of dat juist niet doet en wat dat dan oplevert. In een wereld die steeds sneller in beweging is, heb jij de keuze welke van de vier personages uit dit boek je wilt zijn.

Je declarabele uren....

Bij de lezingen en workshops die ik geef komt er soms iemand naar mij toe en zegt iets als 'ik heb het al zo druk met werken, dat er amper tijd over blijft voor extra klantaandacht/boeken lezen/.... (vul maar in)'. Ik mag dan graag een van mijn favoriete quotes aanhalen: Your billable time is your income, your non-billable time is your future. Inplannen dus die waardevolle leestijd :-)

Over Daniëlle de Jonge

Daniëlle de Jonge – spreker, trainer en bestsellerauteur. Helpt bedrijven om zakelijk onweerstaanbaar aantrekkelijk te zijn.

Profielpagina van Daniëlle de Jonge

Wat vond u van deze lijst?

1
0

Ook een boekenlijst maken?

Bent u geïnspireerd geraakt door deze boekenijst en wilt u zelf een lijst maken? Dat kan!

Over Daniëlle de Jonge

Daniëlle de Jonge – spreker, trainer en bestsellerauteur. Helpt bedrijven om zakelijk onweerstaanbaar aantrekkelijk te zijn.

Profielpagina van Daniëlle de Jonge

Wat vond u van deze lijst?

1
0

Ook een boekenlijst maken?

Bent u geïnspireerd geraakt door deze boekenijst en wilt u zelf een lijst maken? Dat kan!

Populaire producten

    Personen

      Trefwoorden