Op werkdagen voor 23:00 besteld, morgen in huis Gratis verzending vanaf €20
,

De kracht van het verschil

Diversiteit en inclusie op de werkvloer

E-book Epub met watermerkbeveiliging Nederlands 2023 9789464894929
Verkooppositie 2139Hoogste positie: 303
Direct te downloaden

Samenvatting

In 'De kracht van het verschil' schetsen Esma Curuk, Abigail Koopmans en Steven de Jong op een persoonlijke, indringende en pragmatische wijze hun visie om tot een inclusievere werkvloer te komen. Eén van de meest prangende vragen van nu: hoe laten we de diversiteit in onze samenleving terugkomen in onze instituties? Onze scholen, de politiek en het bestuur, maar ook op de werkvloer?

Dit boek laat zien dat daar geen pasklare antwoorden voor zijn, de realiteit is weerbarstig, gelaagd en intersectioneel. Dat weerhoudt de auteurs er niet van om tot heel praktische oplossingen en strategieën te komen, waarin het persoonlijke centraal staat en ook de tegenslagen aan bod komen.

Een aanrader voor iedereen die aan de slag wil met diversiteit en inclusie op de werkvloer. - dr. Floris Vermeulen, associate professor Politics of Diversity, Universiteit van Amsterdam

Wat dit boek zo goed maakt, is dat het heel praktisch is. Zeer leesbaar en boordevol eyeopeners. Tips waarmee je meteen aan de slag kunt. - Joris Luyendijk, auteur van de bestseller De Zeven Vinkjes

Specificaties

ISBN13:9789464894929
Taal:Nederlands
Bindwijze:e-book
Beveiliging:watermerk
Bestandsformaat:epub
Aantal pagina's:224
Druk:1
Verschijningsdatum:28-11-2023
ISSN:

Lezersrecensies

Wees de eerste die een lezersrecensie schrijft!

Interviews en artikelen (2)

interview
Je kunt diversiteit en inclusie niet even afvinken
Peter Spijker 23 februari 2024 De weg naar inclusie en diversiteit begint bij jezelf. Met behulp van introspectie en het besef dat geen enkel mens in een hokje past. In de ‘Kracht van het verschil’ presenteren Abigail Koopmans, Esma Curuk en Steven de Jong praktische oplossingen en strategieën om tot een meer inclusievere werkvloer te komen.
preview
De kracht van het verschil -  Diversiteit en inclusie op de werkvloer
Steven de Jong 6 december 2023 Bij ‘diversiteit en inclusie’ denken we vooral aan migratieachtergrond. Managers die ermee aan de slag gaan, slaan dan aan op sollicitanten met een kleurtje. In ‘De Kracht van het Verschil’ laten wij zien dat je voor werkelijke inclusie iedereen, dus ook de witte man van middelbare leeftijd, aandacht moet geven.

Over Esma Curuk

Esma Curuk is samen met Abigail Koopmans eigenaar van Bureau Vie. Met hun werkvorm Diversiteitskaarten maken zij werkvloeren inclusiever.

Andere boeken door Esma Curuk

Over Steven de Jong

Steven de Jong is zelfstandig redacteur (Stevenschrijft.nl) en schrijver van de roman Bezorgde burgers – de heroïsche strijd van één man tegen de wereld (Lebowksi). In 2023 reageerde hij, namens Stichting Support Stotteren en Start Foundation, op tachtig vacatures met de vraag of de functie ook openstaat voor gekwalificeerde kandidaten die stotteren. Een ontluisterende verkenning waarvan hij verslag doet in het boek De kracht van het verschil (Durden, 2023)

Andere boeken door Steven de Jong

Inhoudsopgave

Inleiding: voor mensen van goede wil

1 De methode: diversiteit voorbij de hokjes
2 Team Veiligheid in tranen
3 Draaiboek: niemand onopgemerkt
4 Over de trainers: verhalen die veranderen
5 Leren van de Toeslagaffaire
6 Handicap en de zeven vinkjes
7 De beleefdheid voorbij
8 De identiteitskaarten uitgediept
9 Abigail: ruimte voor ongemak
10 Esma: alleen lijden, samen strijden
11 Inclusie van mensen met een beperking
12 Liever niet stotteren op onze inclusieve werkvloer
13 Testimonials van D&I-experts

Literatuur

Managementboek Top 100

Rubrieken

Populaire producten

    Personen

      Trefwoorden

        De kracht van het verschil