Op werkdagen voor 23:00 besteld, morgen in huis Gratis verzending vanaf €20
, ,

Werken aan werkgeluk

Hoe organisaties huizen van werkgeluk kunnen worden

Paperback Nederlands 2024 9789463106832
Verkooppositie 2969Hoogste positie: 2969
Nog niet verschenen, verwacht op 29‑04‑2024

Samenvatting

‘Werkgeluk’ is het kernthema van het organisatie- en medewerkersbeleid van de toekomst. Het verzekeren van werkgeluk is ook een win-gegeven voor de arbeidsorganisatie, want gelukkige medewerkers verbinden zich duurzaam met hun organisatie, realiseren een grotere impact en leveren betere prestaties. Werkgeluk heeft niets te maken met eenmalige ingrepen of acties in een organisatie, de aanstelling van een Chief Happiness Officer of wekelijks nieuwe bloemen op kantoor. Het gaat wel over een duurzaam HR- en organisatiebeleid waarbij op alle elementen die verbonden zijn met ‘goed werk’ tegelijkertijd wordt ingewerkt.

In dit boek nemen de auteurs je mee in het 'huis van werkgeluk' om aan de hand van verschillende kamers, verdiepingen en ramen jou de nodige handvatten te geven om te werken aan het werkgeluk van jouw organisatie of team.

Met concrete cases van diverse organisaties uit allerlei sectoren illustreren ze bestaande praktijken die gerelateerd zijn aan het huis van werkgeluk. Zo tonen ze aan dat organisaties wel degelijk bezig zijn met het maximaal verzekeren en incorporeren van werkgeluk in hun HRM-beleid.

Specificaties

ISBN13:9789463106832
Taal:Nederlands
Bindwijze:paperback
Aantal pagina's:180
Uitgever:Pelckmans
Druk:1
Verschijningsdatum:29-4-2024
ISSN:

Over Katelijn Nijsmans

is neuropsycholoog en managing partner van het opleidings-en onderzoeksbureau, The Tipping Point. Samen met een team van doorwinterde trainers ondersteunen zij organisaties bij het implementeren van 21th century skills. Leren is hierbij het sleutelwoord. Dat wij een leven lang kunnen blijven leren, veranderen en ons ontwikkelen hebben wij te danken aan onze grijze massa. Als neuropsycholoog beschouwt ze het als haar missie om kennis over het brein vanuit de donkere kelders van de wetenschap voor het licht te brengen - en om deze te vertalen naar de praktijk van online trainen.

Andere boeken door Katelijn Nijsmans

Over Dajo De Prins

Dajo De Prins is doctor in de rechten en geluksexpert. Zijn fascinatie voor geluk ontstond toen hij in de politieke wereld werkte als raadgever en speechschrijver. Zijn studiewerk mondde uit in een wetenschappelijke publicatie over hoe je in de huidige wereld het best naar geluk kunt streven. Om zijn ideeën over (werk)-geluk te verspreiden ging hij aan de slag als trainer en coach. Vandaag begeleidt hij organisaties en individuen.

Andere boeken door Dajo De Prins

Over Fons Leroy

Fons Leroy werkte gedurende ca. 15 jaar als adjunct-kabinetschef en kabinetschef voor diverse ministers bevoegd voor werk en sociale zaken. Daarna werd hij in 2005 gedelegeerd bestuurder van VDAB.

Andere boeken door Fons Leroy

Managementboek Top 100

Rubrieken

Populaire producten

    Personen

      Trefwoorden

        Werken aan werkgeluk