Op werkdagen voor 23:00 besteld, morgen in huis Gratis verzending vanaf €20

Help/Hoera, ik ga leidinggeven!

Verrassend simpel stappenplan voor een succesvolle start

Audio-download Mp3 Nederlands 2024 9789462557116
Direct te downloaden

Samenvatting

Beginnen met leidinggeven is een van de grootste uitdagingen die je tegen kunt komen in je loopbaan. Je bent ineens verantwoordelijk voor een team, je hebt te maken met organisatiedoelen en ook jouw eigen leidinggevende verwacht van alles van je. Best spannend. Toch? Je wilt geen valse start maken en dus heb je nieuwe skills nodig. Maar waar begin je? Waar word je straks op afgerekend? En welke fouten moet je vooral niet maken?

Met Help/Hoera, ik ga leidinggeven! zorg je in drie simpele stappen voor de perfecte start als leidinggevende. Want juist die start is zo belangrijk. Die bepaalt namelijk voor een groot deel hoe succesvol je wordt in je nieuwe rol als leidinggevende. Je kunt dus maar beter goed voorbereid zijn. En dat is precies waar dit boek je bij helpt. Op een eenvoudige en luchtige manier kom je erachter wat een goede voorbereiding inhoudt, hoe je een vliegende start maakt en hoe je ervoor zorgt dat je succesvol blijft als je eenmaal op je plek zit. Een verrassend simpel stappenplan voor een succesvolle start als leidinggevende.

Specificaties

ISBN13:9789462557116
Taal:Nederlands
Bindwijze:audio-download
Beveiliging:none
Bestandsformaat:mp3
Uitgever:Bookora
ISSN:

Expertrecensies (2)

recensie
Help/Hoera, ik ga leidinggeven - ‘Een goed te verteren boek’
Danny Mullenders | 13 februari 2023
Lennart van der Kraan schreef het uiterst handzame en leesbare boek ‘Help/Hoera, ik ga leidinggeven’. Vooral mensen die aan de vooravond van leidinggeven staan gaan baat hebben bij dit boek. In combinatie met een training of coaching is het echt van meerwaarde.
Lees verder
recensie
Hoera, ik ga leidinggeven! - ‘Een goede start’
Henk Jan Kamsteeg | 25 januari 2023
Lennart van der Kraan schreef het perfecte boekcadeau voor beginnend leidinggevenden. ‘Hoera, ik ga leidinggeven!’ is een moetje voor leidinggevenden die net met hun verantwoordelijke job beginnen.
Lees verder

Lezersrecensies

5.0 van de 5
13 stemmen
13
0
0
0
0

Interviews en artikelen (4)

column
Lennart van der Kraan - Zo geef je leiding aan oud-collega’s
Lennart van der Kraan 11 juni 2024 Het is een van de grootste uitdagingen voor nieuwe leidinggevenden: Je maakt promotie en je moet ineens leidinggeven aan een team waar je zelf deel van uitmaakte als niet-leidinggevende. Lennart van der Kraan, auteur van ‘Help/Hoera, ik ga leidinggeven!’, doet in zijn column drie handreikingen voor deze situatie.
column
Lennart van der Kraan - Opendeurbeleid
Lennart van der Kraan 12 september 2023 Je hebt geen drol aan een ‘opendeurbeleid’ als je zelf maar aan één kant van die deur blijft zitten. ‘Ik ben hartstikke benaderbaar en ik weet precies wat er in de organisatie gebeurt. Mijn deur staat namelijk voor iedereen open.’ zeggen veel leidinggevenden. Als ik woorden van vergelijkbare strekking hoor, weet ik één ding zeker: je hebt werkelijk geen idee wat er allemaal in je organisatie speelt.
interview
Leidinggevende worden kan heel intimiderend zijn
Jeroen Ansink 29 maart 2023 Beginnende leiders worden volgens leiderschapscoach Lennart van der Kraan vaak onvoorbereid in het diepe gegooid. ‘Help/Hoera, ik ga leidinggeven!’ moet hen helpen om zich op die nieuwe verantwoordelijkheid voor te bereiden. ‘Weersta de druk om jezelf meteen te laten gelden.’ 
preview
Help/Hoera, ik ga leidinggeven! - Simpel stappenplan voor een succesvolle start
Lennart van der Kraan 10 januari 2023 ‘Help/Hoera, ik ga leidinggeven!’ belooft je drie stappen die helpen om te slagen als leidinggevende. Je komt erachter hoe je je succesvol voorbereidt, hoe je succesvol start én hoe je succesvol blijft nadat je eenmaal bent begonnen. In zijn preview vertelt de auteur over de stappen.

Over Lennart van der Kraan

Leidinggeven komt met verantwoordelijkheid. Lennart van der Kraan vindt dat je die verantwoordelijkheid serieus moet nemen. Zijn missie is om een belangrijke bijdrage te leveren aan het verhogen van het niveau van leiderschap in Nederland. Als leiderschapscoach helpt hij leidinggevenden om de leider te worden die ze willen zijn en waar medewerkers recht op hebben.

Andere boeken door Lennart van der Kraan

Inhoudsopgave

Voorwoord 9
Inleiding 11

Deel 1 Succesvol voorbereiden 14
1 Wat leiderschap betekent 17
2 Jezelf leren kennen 29
3 Kennismaken met je organisatie 43

Deel 2 Succesvol starten 58
4 Samenwerken met je leidinggevende 61
5 Leidinggeven aan je team 75
6 Je kostbare tijd indelen 93

Deel 3 Succesvol blijven 112
7 Zo blijf je groeien 115

Deel 4 Maak je succesplan 128
Succesvol voorbereiden 131
Succesvol starten 133
Succesvol blijven 134

Tot slot 135
Bonus 137

Dankwoord 141
Andere interessante boeken 143
Over de auteur 145

Bijlagen 146
Bronnen 155

Managementboek Top 100

Rubrieken

Populaire producten

    Personen

      Trefwoorden

        Help/Hoera, ik ga leidinggeven!