Op werkdagen voor 23:00 besteld, morgen in huis Gratis verzending vanaf €20

Vrouwen willen meer dan een roze creditcard

Doorbreek de clichés en doe meer met je geld

Paperback Nederlands 2023 9789401486026
Nog niet verschenen, verwacht op 30‑10‑2024
24,99

Samenvatting

Vrouwen zijn minder capabel wanneer het om geld gaat, wordt ons verteld. We sparen onvoldoende omdat we spilziek zijn (ál die schoenen!), hebben geen interesse in beleggen op de beurs, zijn niet goed met cijfers, kiezen voor slechtbetaalde baantjes en tonen weinig ondernemerschap. Parttime prinsesjes, middenkadermoeders, frivole shopaholics die zwaaien met een roze creditcard,

MoneyTalk journaliste Ilse De Witte bekijkt de meeste hardnekkige mythes over vrouwen en geld van dichterbij. Wist je bijvoorbeeld dat er een zakgeldkloof bestaat tussen meisjes en jongens? Dat vrouwen even vaak om opslag vragen als mannen, maar vaker 'nee' te horen krijgen? Dat meer dan de helft van alle reclamebeelden vrouwen met muntjes en spaarvarkens laten zien, terwijl mannen doorgaans dikke pakken geld vasthouden? Dat slechts twee procent van alle durfkapitaal in de wereld naar vrouwen gaat?

'Vrouwen willen meer dan een roze creditcard' brengt het financiële leven van vrouwen in kaart, van eerste baan tot pensioen. Het ontmaskert een ingebakken ongelijkheid en bekijkt hoe we die kunnen wegwerken.

Specificaties

ISBN13:9789401486026
Taal:Nederlands
Bindwijze:paperback
Aantal pagina's:336
Uitgever:Lannoo
Druk:1
Verschijningsdatum:19-2-2025
Hoofdrubriek:Personal finance
ISSN:

Over Ilse De Witte

Ilse De Witte is redacteur bij Trends, coördinator van MoneyTalk, beurscommentator op Kanaal Z en gastdocent aan de Erasmushogeschool in Brussel.

Andere boeken door Ilse De Witte

Managementboek Top 100

Rubrieken

Populaire producten

    Personen

      Trefwoorden

        Vrouwen willen meer dan een roze creditcard