Op werkdagen voor 23:00 besteld, morgen in huis Gratis verzending vanaf €20

Praktijkboek Budgetcoaching

Coachen naar financieel gezond gedrag

Paperback Nederlands 2022 9789067206037
BestsellerMeer dan 1000 verkocht
Verkooppositie 4874Hoogste positie: 266
Verwachte levertijd ongeveer 4 werkdagen

Samenvatting

Deze 3e druk van het Praktijkboek Budgetcoaching is een praktische handleiding, geschreven voor financieel hulpverleners die klanten willen coachen naar financieel gezond gedrag. De vele voorbeelden die zijn opgenomen, zorgen voor directe verbinding met de praktijk.

Steeds meer mensen hebben moeite om financieel rond te komen. De oplossing is budgetteren, maar dat gaat niet vanzelf. Aan budgetcoaches en andere financieel hulpverleners de taak om te helpen het huishoudboekje niet alleen op orde te krijgen, maar ook op orde te houden. Daarmee wordt een grote verwachting neergelegd bij de budgetcoach. Want hoe zorg je ervoor dat je niet alleen bezig bent met het veranderen van het directe bestedingsgedrag van de klant, maar ook met gedragsverandering op lange termijn? Hoe bepaal je welke doelen een coachtraject heeft en hoe werk je hier naartoe? Hoe combineer je algemene coachingstheorieën met de praktijk van de budgetcoach?

Allemaal vragen die worden beantwoord in het Praktijkboek Budgetcoaching. Het is een praktische handleiding, geschreven voor financieel hulpverleners die klanten willen coachen naar financieel gezond gedrag. De vele voorbeelden die zijn opgenomen, zorgen voor directe verbinding met de praktijk. Omdat coachen meer is dan luisteren, reflecteren en vragen stellen, zijn er werkvormen, schema's en oefeningen opgenomen waarmee u direct aan de slag kunt.

In deze derde druk zijn alle laatste ontwikkelingen in de financiële hulpverlening opgenomen. Hierdoor blijft het boek prachtig aansluiten bij de werkpraktijk van de financiële hulpverlener.

Nieuw:
Wat is budgetcoaching en welke plaats neemt budgetcoaching in binnen de financiële dienstverlening? Hoe verhoudt budgetcoaching zich tot budgetbeheer en budgetbegeleiding? En welke visie wordt er gehanteerd op budgetcoaching. In het eerste deel van deze nieuwe edtie krijg je antwoord op deze vragen en ontdek je wat de positie van budgetcoaching is.

Vijf voordelen van dit boek:

U leert wat coaching is, welke rol u heeft als coach en hoe u vormgeeft aan een coachingsgesprek
Het boek bevat veel voorbeelden, zodat een directe verbinding ontstaat met de praktijk
Introspectievragen bieden ruimte tot ontwikkeling, zowel voor beginnend als ervaren coaches
Door het gehele boek zijn werkvormen opgenomen voor coaching
U ontvangt de 5 gouden regels voor een coach

Specificaties

ISBN13:9789067206037
Trefwoorden:coaching, budgetteren
Taal:Nederlands
Bindwijze:paperback
Aantal pagina's:130
Druk:3
Verschijningsdatum:8-8-2022
Hoofdrubriek:Personal finance
ISSN:

Lezersrecensies

Wees de eerste die een lezersrecensie schrijft!

Inhoudsopgave

Deel 1 Budgetcoaching
Deel 2 De coach
Deel 3 De theorie
Deel 4 Het coachtraject

Managementboek Top 100

Rubrieken

Populaire producten

    Personen

      Trefwoorden

        Praktijkboek Budgetcoaching