Op werkdagen voor 23:00 besteld, morgen in huis Gratis verzending vanaf €20

De meedogenloze strijd van Amazon om de wereld te veroveren

Paperback Nederlands 2024 9789044654905
Nog niet verschenen, verwacht op 23‑04‑2024
27,50

Samenvatting

Amazon, ooit begonnen als een onlineboekhandel, groeide in twee decennia uit tot de grootste en bekendste internetgigant ter wereld. Het door Jeff Bezos opgerichte bedrijf verkoopt wereldwijd producten, heeft een streamingdienst en produceert eigen technologie. In steeds meer sectoren wint Amazon terrein. Steeds dieper dringt het bedrijf door tot in de wortels van onze samenleving.

Nu Amazon monopolistische proporties aanneemt, kunnen overheden het bedrijf niet langer negeren en komen ze er langzaam achter dat ze tegenover een nietsontziende tegenstander staan in een doodeng nieuw speelveld.

In De meedogenloze strijd van Amazon om de wereld te veroveren legt de bekroonde journalist van de Wall Street Journal Dana Mattioli Amazons oneindige hebzucht bloot. Ze onthult nieuwe kanten van het bedrijf en zijn beruchte oprichter Jeff Bezos. Meedogenloos, competitief en met een instinct om alles te verwoesten wat zijn doel in de weg staat: absolute heerschappij over de markt. Is Amazon té machtig geworden – en te verstrengeld met (inter)nationale belangen – om nog te kunnen worden tegengehouden?

Specificaties

ISBN13:9789044654905
Taal:Nederlands
Bindwijze:paperback
Aantal pagina's:320
Uitgever:Prometheus
Druk:1
Verschijningsdatum:23-4-2024
Hoofdrubriek:Ondernemen
ISSN:

Over Dana Mattioli

Dana Mattioli is journalist voor de Wall Street Journal. Ze schrijft sinds 2019 voorpaginanieuws over Amazon en was finalist voor de Pulitzerprijs in onderzoeksjournalistiek voor haar werk over het bedrijf. De meedogenloze strijd van Amazon om de wereld te veroveren is haar debuut.

Andere boeken door Dana Mattioli

Managementboek Top 100

Rubrieken

Populaire producten

    Personen

      Trefwoorden

        De meedogenloze strijd van Amazon om de wereld te veroveren