Op werkdagen voor 23:00 besteld, morgen in huis Gratis verzending vanaf €20
,

Tot uw dienst

Tegenspraak door publieke dienstverleners

E-book Epub met watermerkbeveiliging Nederlands 2024 9789044654202
Voormalig top 100Totaal 44 dagen
Verkooppositie 3899Hoogste positie: 50
Direct te downloaden

Samenvatting

Van de toeslagenaffaire tot het vastgelopen stikstofdossier: de kranten staan vol over de 'bestuurscrisis' waar Nederland in verkeert. In die discussie wordt één stem opvallend weinig gehoord: die van de vele tienduizenden mensen die het overheidsbeleid ook echt moeten uitvoeren.

In de politiek worden zij niet gezien en op de ministeries worden zij niet begrepen.
Tot die conclusie kwamen Alexander Pechtold en Bart Snels toen zij enkele jaren geleden zelf de overstap maakten van de Tweede Kamer naar de wereld van de uitvoering. Sindsdien noemen zij zichzelf ‘bekeerlingen’. Het zijn de medewerkers in de publieke dienstverlening, en niet de politici en de beleidsmakers, die de overheid draaiende houden en vaak haarfijn doorhebben wat er nu misgaat.

In Tot uw dienst komen zij voor het eerst ongefilterd aan het woord. Dagelijks zien zij hoe wensdenken de politieke agenda bepaalt, goedbedoelde moties stuklopen op de praktische realiteit en burgers verdwalen in de bureaucratie. De toon is niet klagerig, maar wel kritisch.

Bovenal is het een hoopvol boek. Gepassioneerde publieke dienstverleners schetsen door middel van herkenbare, persoonlijke en soms grappige verhalen de bestuurlijke weg vooruit. Ook u bent straks een bekeerling.

Specificaties

ISBN13:9789044654202
Taal:Nederlands
Bindwijze:e-book
Beveiliging:watermerk
Bestandsformaat:epub
Aantal pagina's:192
Uitgever:Prometheus
Druk:1
Verschijningsdatum:15-2-2024
ISSN:

Lezersrecensies

Wees de eerste die een lezersrecensie schrijft!

Over Alexander Pechtold

Alexander Pechtold (Delft, 1965) is kunsthistoricus en politicus. Na zijn studie en veilingmeesterschap was hij raadslid en wethouder in Leiden, burgemeester van Wageningen, korte tijd minister voor Bestuurlijke Vernieuwing en Koninkrijksrelaties en van 2006 tot 2018 fractievoorzitter van D66. Hij is algemeen directeur van het CBR en voorzitter van de raad van commissarissen van de Nederlandse Loterij.

Andere boeken door Alexander Pechtold

Over Bart Snels

Bart Snels is inspecteur-generaal bij de Inspectie belastingen, toeslagen en douane op het ministerie van Financiën. Van 2017 tot 2021 zat hij voor GroenLinks in de Tweede Kamer.

Andere boeken door Bart Snels

Managementboek Top 100

Rubrieken

Populaire producten

    Personen

      Trefwoorden

        Tot uw dienst