Op werkdagen voor 23:00 besteld, morgen in huis Gratis verzending vanaf €20

Het eeuwige vuur

Honderd jaar staal aan de Noordzee

Paperback Nederlands 2024 9789021342368
Nog niet verschenen, verwacht op 29‑08‑2024
24,99

Samenvatting

Een eeuw geleden ontbrandde aan de Noordzee het vuur van de Koninklijke Hoogovens. De komst van de fabriek betekende een mijlpaal in de Nederlandse industriegeschiedenis. Staal, het materiaal der vooruitgang, hoefde niet langer geïmporteerd te worden, maar kwam uit eigen boezem. En dat dankzij de inspanning van ruim twintig industriëlen, onder wie Anton Philips en de gebroeders Stork.

In 'Het eeuwige vuur' vertelt Daan Dekker het verhaal van de roemruchte Hoogovens-fabriek door de ogen van direct betrokkenen. Aan de hand van directeuren, smelters, stakingsleiders, omwonenden en activisten wordt de lezer meegenomen door de geschiedenis van een fabriek die Nederland honderd jaar geleden steviger op eigen benen liet staan.

Een fabriek die na de Tweede Wereldoorlog een belangrijke motor achter de wederopbouw vormde en waar op het hoogtepunt ruim twintigduizend mensen werkten. Maar ook een fabriek die de Breesaap, een weelderige duinvallei, definitief verslond en die vanwege haar uitstoot met steeds meer scepsis wordt bekeken.

Specificaties

ISBN13:9789021342368
Taal:Nederlands
Bindwijze:paperback
Aantal pagina's:368
Druk:1
Verschijningsdatum:29-8-2024
Hoofdrubriek:Ondernemen
ISSN:

Over Daan Dekker

Daan Dekker is schrijver en woont in IJmuiden, recht tegenover Tata Steel. Eerder publiceerde hij onder meer De Brazilianen en De betonnen droom. De biografie van de Bijlmer en zijn eigenzinnige bouwmeester.

Andere boeken door Daan Dekker

Managementboek Top 100

Rubrieken

Populaire producten

    Personen

      Trefwoorden

        Het eeuwige vuur