Op werkdagen voor 23:00 besteld, morgen in huis Gratis verzending vanaf €20
, ,

Werken met logistiek

Supply chain management

Gebonden Nederlands 2024 9789001078447
Verkooppositie 697Hoogste positie: 697
Nog niet verschenen, verwacht op 03‑07‑2024
77,50

Samenvatting

• Standaardwerk voor de kennismaking met het logistieke vakgebied;
• toegankelijk en heldere structuur;
• praktijkgerichte benadering.

Werken met logistiek is de afgelopen 30 jaar uitgegroeid tot hét standaardwerk voor het logistieke vakgebied. Het boek besteedt niet alleen aandacht aan de traditionele logistieke trajecten binnen productie en distributie, maar ook aan zaken als inkooplogistiek en retourlogistiek. De theorie wordt toegelicht aan de hand van recente praktijkvoorbeelden uit de industrie, handel en zakelijke dienstverlening.

Gebruikers noemen als pluspunten van Werken met logistiek o.a. de compleetheid en de toegankelijkheid van het boek, maar ook de geschiktheid voor zelfstudie, de vele voorbeelden, de praktijkgerichtheid en de aantrekkelijke vormgeving. Veel studenten gebruiken het boek tijdens hun afstuderen en ook in de latere praktijk.

De hoofdindeling van deze herziene, negende editie is ongewijzigd ten opzichte van de vorige editie. Wel zijn de praktijkvoorbeelden geactualiseerd naar aanleiding van actuele ontwikkelingen. De coronacrisis, de blokkade van het Suezkanaal, de problemen in de diverse havens met de exorbitante containerprijzen en de oorlog in de Oekraïne hebben grote gevolgen gehad voor de economie. Dit heeft zijn uitwerking gehad op de voorspelbaarheid van en het voorraadbeheer in de goederenstromen. Door de problemen in de beschikbaarheid van onderdelen en de hogere rentes vraagt de logistiek steeds meer aandacht van het management. Daarnaast zorgt een verdere toename van de aandacht voor circulariteit om nieuwe logistieke oplossingen.

Werken met logistiek is geschikt voor zowel de propedeuse als de hoofdfase van opleidingen zoals Bedrijfseconomie, Commerciële Economie, Technische Bedrijfskunde, Bedrijfskunde/MER, Logistics Engineering, Logistics Management, Small Business & Retailmanagement en Facility management.

Studenten vinden op Hoger onderwijs online toetsvragen, begrippentrainer, flitscolleges, opdrachten, antwoorden, tussenvragen, Excel-files en PowerPoints. Voor docenten staan er cases & antwoorden, opdrachten & antwoorden en PowerPoints.

Bij dit boek kunnen docenten zelf toetsen samenstellen met behulp van www.toetsopmaat.nl. Deze toetsenbank bevat alle vragen uit de oefentoetsen voor studenten en daarnaast een set unieke vragen voor de docent: ideaal voor een tentamen! Toetsen kunnen worden geëxporteerd naar diverse formats.

Specificaties

ISBN13:9789001078447
Taal:Nederlands
Bindwijze:gebonden
Aantal pagina's:544
Uitgever:Noordhoff
Druk:9
Verschijningsdatum:3-7-2024
Hoofdrubriek:Inkoop en logistiek
ISSN:

Over Hessel Visser

Ir. Hessel Visser heeft na zijn TU-opleiding te Delft gewerkt in de vliegtuigbouw bij Fokker en daarna in de hightechindustrie bij Enraf-Nonius. Vervolgens was hij docent bij de opleidingen Logistiek en Technische Bedrijfskunde aan de Hogeschool Rotterdam. Ook werkte hij voor de Nyenrode Business Universiteit en is zelfstandig consultant. Jong Logistiek Nederland verkoos hem in 2017 tot de eerste Logistieke Goeroe. In 2023 werd hij erelid van de Vereniging Logistiek Management.

Andere boeken door Hessel Visser

Over Ad van Goor

Prof. dr. Ad van Goor † was lange tijd verbonden aan de Faculteit der Economische Wetenschappen van de Rijksuniversiteit Groningen, als docent en onderzoeker op de vakgebieden logistiek, marketing en retailing. Van 1992 tot 2005 was hij werkzaam als hoogleraar logistiek aan de VU en de Nyenrode Business Universiteit. In 2015 ontving hij de Persoonlijke Logistiek Prijs van de Vereniging Logistiek Management.

Andere boeken door Ad van Goor

Over Muriël van Alphen

Ir. Muriël van Alphen studeerde Technische Bedrijfskunde aan de Technische Universiteit in Eindhoven. Na een baan bij een transport- en logistiekbedrijf, koos ze voor het onderwijs. Eerst als docent logistiek bij de opleiding Logistiek en Technische Vervoerskunde aan de Hogeschool van Amsterdam (HvA), tegenwoordig aan de opleiding Technische Bedrijfskunde bij Fontys in Eindhoven. Daar is ze bovendien docent supply chain management. Sinds 2019 combineert ze doceren met de rol van opleidingsmanager.

Andere boeken door Muriël van Alphen

Managementboek Top 100

Rubrieken

Populaire producten

    Personen

      Trefwoorden

        Werken met logistiek