Stefan Peij
- Auteur
Drs. S.C. (Stefan) Peij is directeur en oprichter van de Governance University te Doorn, een internationale opleidings- en governanceadviespraktijk. Peij had zitting in diverse commissies voor governancecodes: woningcorporaties, bedrijfstakpensioenfondsen, het openbaar bestuur, de sector kinderopvang en het publieke omroepbestel. Hij vervult verschillende bestuurs- en maatschappelijke functies, waaronder bestuurslid van de Stichting Preferente Aandelen van Grontmij N.V., commissariaten en is redactielid van tijdschrift over governance Goed Bestuur & Toezicht, Tijdschrift over Governance (Mediawerf).
Drs. S.C. (Stefan) Peij is directeur en oprichter van de Governance University te Doorn, een internationale opleidings- en governanceadviespraktijk. Peij had zitting in diverse commissies voor governancecodes: woningcorporaties, bedrijfstakpensioenfondsen, het openbaar bestuur, de sector kinderopvang en het publieke omroepbestel. Hij vervult verschillende bestuurs- en maatschappelijke functies, waaronder bestuurslid van de Stichting Preferente Aandelen van Grontmij N.V., commissariaten en is redactielid van tijdschrift over governance Goed Bestuur & Toezicht, Tijdschrift over Governance (Mediawerf). Hij studeerde Bedrijfskunde aan de Rijksuniversiteit Groningen en promoveerde in 2005 aan de Universiteit van Amsterdam op het proefschrift ‘Commissaris op de Bestuurdersstoel’.
Geschreven door Stefan Peij
Stefan Peij
Handboek Corporate Governance
Het Handboek Corporate Governance heeft zich als hét standaardwerk voor goed bestuur en toezicht door vele tijdsgewrichten ontwikkeld.
Meer
Interviews en artikelen (1)
interview
Handboek Corporate Governance herzien
Ronald Buitenhuis | 10 juni 2011
Toen Stefan Peij in 2002 met de eerste versie van het Handboek Corporate Governance kwam, was van een code-Tabaksblat nog geen sprake. Op de golven van achtereenvolgens boekhoudschandalen, aandeelhoudersfocus en een financiële crisis was auteur Peij keer op keer verplicht zijn handboek te herschrijven. In de nu verschenen vierde geheel herziene versie, is minder sprake van een shareholder- en meer van een stakeholderbenadering, is er aandacht voor ‘stewardship’ en een apart hoofdstuk wordt gewijd aan de rol van de bestuurssecretaris.